Tuesday, April 23, 2019

εθνικη ομαδα ποδοσφαιρου νορβηγιας

εθνικη ομαδα ποδοσφαιρου νορβηγιας
εθνικη ομαδα ποδοσφαιρου νορβηγιας

Το CNN Greece φέρνει στο φως φωτογραφίες διαφόρων ειδών νέου τύπου μολότοφ που κατά καιρούς έχουν κατασχεθεί από τις Αρχές πριν προλάβουν οι κουκουλοφόροι να τις πετάξουν στους αστυνομικούς βάζοντας έτσι σε κίνδυνο ζωές. Όπως έγινε τελευταία φορά και στη Θεσσαλονίκη που η κλούβα των ΜΑΤ έγινε στόχος επίθεσης με πάνω από 30 μολότοφ.


Η πρώτη φορά που οι Αρχές διαπίστωσαν ότι τα Εξάρχεια εγκατέλειψαν τις μολότοφ ως παραδοσιακό όπλο κατά των αστυνομικών ήταν το 2011 όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι λεγόμενες «εμπρηστικές μολότοφ». Το κλασικό μπουκάλι μπύρας το αντικαθιστά ένα όσο γίνεται μεγαλύτερο σε χωρητικότητα μπουκάλι γεμάτο με βενζίνη, ενώ με μονωτική ταινία κολλάνε ένα μεγάλο γκαζάκι.


https://oeqrzvvf.blogspot.com/2019/03/blog-post_128.html

Στόχος είναι να προκληθεί μεγάλος θόρυβος όταν σκάσει και να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά. Έχει παρατηρηθεί ότι πολλές φορές βάζουν μέσα στο εύφλεκτο υγρό ρινίσματα σιδήρου ή ακόμα και κάποιο παχύρευστο υγρό με στόχο αν βρίσκεται κάποιος αστυνομικός κοντά την ώρα της έκρηξης να προκληθεί ζημιά στη στολή του και φυσικά σοβαρά εγκαύματα στον ίδιο.


Η επόμενη εξελιγμένη μολότοφ των Εξαρχείων έχει το όνομα ενός φιδιού αφού ονομάστηκε από τους Ιταλούς εφευρέτες της «μολότοφ κόμπρα». Μια βόμβα φτιαγμένη από φθηνά υλικά αλλά με τρόπο ώστε να προκαλεί μεγάλη ζημιά. Έχει μάλιστα δυο εκδοχές. Στην απλή της μορφή αποτελείται από πλαστικό μπουκάλι των 500 ή 750 ml, το οποίο περιέχει υγρή αμμωνία, λίγη ποσότητα βενζίνης και μικρά κομμάτια φελιζόλ.


Γύρω από το μπουκάλι τοποθετούνται κροτίδες, και μία από αυτές έχει προσαρμοσμένο φιτίλι ή ένα βαρελότο. Ο χρήστης της βόμβας βάζει φωτιά στο φιτίλι, με αποτέλεσμα η μολότοφ να σκάει είτε στον αέρα είτε στο οδόστρωμα.


Το σύννεφο φωτιάς που δημιουργείται προκαλεί εγκαύματα σε όποιον είναι κοντά, συνήθως δηλαδή στους αστυνομικούς, καθώς πολλές φορές τα εύφλεκτα υλικά κολλάνε στα ρούχα ή στο πρόσωπο.



προσωποποιηση σχημα λογου
επεσαν εξω οι δημοσκοπησεις
https://smiucgkm.blogspot.com/2019/03/blog-post_63.html

No comments:

Post a Comment