Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, τόνισε ότι η Ελλάδα θρηνεί τους περισσότερους καπνιστές στην Ευρώπη, (περίπου 15.000 θανάτους σχετιζόμενους με το κάπνισμα) και η ελληνική πολιτεία επί της ουσίας διώκει το άτμισμα, την επιλογή δηλαδή 400.000 ατμιστών να μειώσουν την βλάβη που τους προκαλεί το κάπνισμα στην υγεία τους.
Αναφορικά με τις οικονομικές συνέπειες που έχει το κάπνισμα η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, υπολόγισε ότι το κόστος του καπνίσματος, στο δημόσιο υγειονομικό σύστημα της χώρας αγγίζει το 8% της συνολικής υγειονομικής δαπάνης. Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, αποφάνθηκε πέρυσι, ότι το άτμισμα έχει 62% αποτελεσματικότητα στη διακοπή του καπνίσματος.
https://lspeahlm.blogspot.com/2019/04/blog-post_64.html
στενεύω συνώνυμα
Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι «με το νόμο 4419/2016, η Ελλάδα απέκτησε το πιο αυστηρό νομικό πλαίσιο για το άτμισμα στην Ευρώπη, και μάλιστα με σχετική εγκύκλιο τον περασμένο Μάιο απαγόρευσε ακόμα και το σύνολο των μη νικοτινούχων προϊόντων για άτμισμα, σε μια πρωτοφανή ενέργεια όχι μόνο για τα ευρωπαϊκά αλλά για τα παγκόσμια δεδομένα.
Στη χώρα μας εφαρμόζεται το πλέον αναχρονιστικό, αυστηρό και παράλογο νομοθετικό πλαίσιο στην Ευρώπη, για το άτμισμα με, απουσία σοβαρής διαβούλευσης για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα δημόσιας υγείας, ολοκληρωτική απαγόρευση κάθε μορφής ενημέρωσης των πολιτών για το άτμισμα, απαγόρευση ατμίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους, φορολογική εξίσωση των προϊόντων ατμίσματος με τα παραδοσιακά και νέα καπνικά προϊόντα και την πρόσφατη απαγόρευση κυκλοφορίας μη – νικοτινούχων υγρών αναπλήρωσης, με σχετική εγκύκλιο.»
στενεύω συνώνυμα
Διεθνής εμπειρία
Αναφερόμενος στη διεθνή εμπειρία ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι «τo άτμισμα δεν μπορεί εξισωθεί με το κάπνισμα και τα νέα προϊόντα καπνού γιατί το άτμισμα μειώνει την βλάβη που προκαλεί ο καπνός κατά 95%, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας. Επίσης το άτμισμα δεν προκαλεί επικίνδυνες μεταβολές στο αναπνευστικό σύστημα για τους παθητικούς ατμιστές όπως κάνει το κάπνισμα για τους παθητικούς καπνιστές, γεγονός που πιστοποιείται από την πρόσφατη μελέτη του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Πρόληψη από τον Καπνό και τέλος, υπάρχουν προηγμένες υγειονομικά χώρες όπως η Βρετανία, η Ιρλανδία, η Τσεχία, η Ολλανδία, η Δανία και η Σουηδία, όπου επιτρέπεται με προϋποθέσεις η ενημέρωση και το άτμισμα στους δημόσιους χώρους.»
yamaha marine θεσσαλονικη
https://vpreskiu.blogspot.com/2019/04/blog-post_71.html
No comments:
Post a Comment