Thursday, March 14, 2019

σενάρια πρόωρων εκλογών

https://lkyovwbp.blogspot.com/2019/03/blog-post_71.html
φραγκοστάφυλου
βραδυνα φορεματα πατησιων
σενάρια πρόωρων εκλογών

Το πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με 154 «ναι», όμως η αντιπαράθεση χτύπησε «κόκκινο» μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και την ανακοίνωσή του για την κατάθεση πρότασης μομφής από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας.


Η συζήτηση για την πρόταση αυτή είναι σε εξέλιξη, στην Ολομέλεια της Βουλής και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τη μία, μετά τα μεσάνυχτα.


Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί άνεση χρόνου ώστε να πάρουν τον λόγο και να τοποθετηθούν όλοι όσοι το ζητήσουν, και αν χρειαστεί όπως είπε, αντί η συζήτηση να ολοκληρωθεί στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου, όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων, να κλείσει αργά το βράδυ της ίδιας μέρας.


https://naygrgqk.blogspot.com/2019/04/blog-post_44.html

Το θέμα έθεσε στην αρχή της συνεδρίασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Χατζηδάκης αφήνοντας αιχμές ότι η κυβέρνηση θέλει να ολοκληρωθεί η συζήτηση το Σάββατο το μεσημέρι για να αποφύγει τα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί.


«Ζητάμε να εφαρμοστεί αυτό που εφαρμόστηκε επί της δικής σας πρότασης δυσπιστίας όταν ήμασταν εμείς κυβέρνηση. Δεν καταλαβαίνω τον περιορισμό χρόνου. Αφού είστε περήφανοι, δώστε χρόνο να διαφημίσετε τη πολιτική σας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.


Ο κ. Βούτσης αντέτεινε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση χρονικού περιορισμού και πρόσθεσε ότι είναι προφανές ότι κάθε πολιτική δύναμη θα ασκήσει τα καθήκοντα της.


Μητσοτάκης: Κακή η συμφωνία


Νωρίτερα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για το Σκοπιανό ενώ χαρακτήρισε τη συμφωνία «κακή» και «μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση».


«Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» είπε ο κ. Μητσοτάκης, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λύνει το Σκοπιανό γιατί έτσι θέλει ο διεθνής παράγοντας και ελπίζοντας στην «κατανόηση των εταίρων σε οικονομικά θέματα».


Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο πρωθυπουργός - που δεν ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης - προχώρησε σε παρέμβαση, τόσο για τα ζητήματα του πολυνομοσχεδίου όσο και για την πρόταση μομφής.





σενάρια πρόωρων εκλογών

No comments:

Post a Comment