Wednesday, March 27, 2019

προγραμμα διατροφης ηλικιωμενων

https://lspeahlm.blogspot.com/2019/03/blog-post_122.html
εκκενωσεις βοθρων καλαματα
υφαντο ριχταρι
προγραμμα διατροφης ηλικιωμενων

Από την άλλη, λίγες ώρες πριν διαβιβαστεί στη Βουλή, η δικογραφία για την υπόθεση Novartis, κυβερνητικές πηγές εξαπέλυσαν δριμύτατη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «βρίσκεται σε πανικό και το δείχνει».


«Η στάση της θυμίζει παλιάς κοπής ενόχους που όταν πιάστηκαν στη φάκα μιλούσαν για δήθεν πολιτική δίωξη», λένε για τη Νέα Δημοκρατία κυβερνητικές πηγές, υπενθυμίζοντας μάλιστα πως «τα ίδια έλεγε και ο κος Τσοχατζόπουλος».



«Το σκάνδαλο Novartis από ηθικής και οικονομικής πλευράς θα συγκλονίσει την Ελλάδα και είναι μεγαλύτερο από το σκάνδαλο της Siemens», δήλωσε ο κ. Κοντονής και συμπλήρωσε ότι «το σκάνδαλο με το φάρμακο είναι τεράστιο διότι, σε μία περίοδο κρίσης, υπήρχαν φαρμακευτικές εταιρείες που λειτουργούσαν με παράνομο τρόπο και με υπερκοστολογήσεις. Γι’ αυτό το λόγο εκτοξεύτηκε η φαρμακευτική δαπάνη σε ποσοστά διπλάσιας φαρμακευτικής δαπάνης της ΕΕ».



Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, επισήμανε πως έλαβε μερική ενημέρωση αναφορικά με το περιεχόμενο της δικογραφίας και απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους, ανέφερε: «Η υπόθεση Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής του ελληνικού κράτους». Εξάλλου, ερωτηθείς εάν στο πλαίσιο της δικογραφίας διώκεται ο πρόεδρος της Novartis, ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε: «Ο πρόεδρος της Novartis δεν διώκεται, αλλά από όσο ξέρω, τού έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα». Τέλος, ο ίδιος προέτρεψε όσους μιλούν για πολιτικές διώξεις «να μη μιλούν, γιατί εκτίθενται».


Για σκάνδαλο πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων σχετικά με την υπόθεση της Novartis, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στην ΕΡΤ1. Γίνεται σοβαρή προσπάθεια θεσμικής διερεύνησης στον τομέα της Υγείας, για πρώτη φορά υπάρχει ένα μέτωπο ενάντια στη διαφθορά στον τομέα της υγείας τόνισε ο κ. Ξανθός για να επισημάνει ότι την υπόθεση ανέδειξαν οι αμερικανικές δικαστικές Αρχές με εμπλοκή μάλιστα και του FBI. Δεν υπάρχει καμιά πολιτική δίωξη, ανέφερε ο υπουργός.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμμένος, καθώς και οκτώ πρώην υπουργοί Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης. Αυτοί φέρονται να είναι ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Μάριος Σαλμάς, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γιώργος Κουτρουμάνης.





προγραμμα διατροφης ηλικιωμενων
https://vskeygsh.blogspot.com/2019/03/blog-post_53.html

No comments:

Post a Comment