Saturday, March 9, 2019

συνθετικα του συμφερον

https://sapvpfaq.blogspot.com/2019/03/blog-post_97.html
συνθετικα του συμφερον

Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας περιλαμβάνει μέχρι το Α’ τρίμηνο του 2019 την προκήρυξη 11 νέων προγραμμάτων συνολικού προϋπολογισμού 632.500.000 ευρώ, που θα απευθύνονται σε 88.500 ανέργους. Η πρώτη παρέμβαση αφορά σε νέο πρόγραμμα που θα προκηρύξει ο ΟΑΕΔ και θα δίνει επιδότηση για 10.000 νέες θέσεις εργασίας νέων επιστημόνων σε δυναμικούς παραγωγικούς κλάδους.


https://naygrgqk.blogspot.com/2019/03/blog-post_39.html

συνθετικα του συμφερον

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα φέρει μια σειρά από καινοτόμα στοιχεία τόσο στην μεθοδολογία υλοποίησης όσο και συνολικά στον σχεδιασμό του. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα η επιδότηση μπορεί να φτάσει και τα 800 ευρώ τον μήνα (για τους κατόχους διδακτορικού) και το πρόγραμμα θα μπορεί να κάνει «υποστηρίζει» μισθό ύψους 1600 ευρώ. Το πρόγραμμα έχει και ένα δεύτερο καινοτόμο στοιχείο που θα είναι η εστίαση του με όρους κλάδων και ειδικότητας. Θα αφορά στους κλάδους της μεταποίησης, της βιομηχανίας και της αγροδιατροφής. Επίσης θα αφορά οριζόντια στην ειδικότητα της πληροφορικής.


Το σύνολο των προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα και συνδυάζουν κατάρτιση, πρακτική άσκηση και πιστοποίηση αναφέρονται σε οικονομικούς κλάδους που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό σχέδιο. Μια από τις παρεμβάσεις ενάντια στην ανεργία που προωθεί το υπουργείο Εργασίας θα βασίζεται στο τρίπτυχο κατάρτιση - πρακτική - πιστοποίηση σε ΤΠΕ. Η δράση αφορά σε 3.000 άνεργους νέους πτυχιούχους θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης. Η κατάρτιση θα αφορά κυρίαρχα στην ανάπτυξη λογισμικού. Με την συγκεκριμένη δράση γίνεται άλλο ένα βήμα στην κατεύθυνση της ψηφιακής αναβάθμισης της οικονομίας.


Παράλληλα, θα προκηρυχθεί μία δεύτερη παρέμβαση για την επαγγελματική ενδυνάμωση άνεργων ηλικίας από 18 εώς 29 ετών στους τομείς της αγροδιατροφής, μεταποίησης, κυκλικής οικονομίας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα αφορά σε 10.000 νέους άνεργους, απόφοιτους δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα θα αφορά στους κλάδους των logistics της αγροδιατροφής και της σύνδεσης τους με τον τουρισμό. Επίσης, το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα που θα στοχεύει σε επαγγέλματα αιχμής αποφοίτων θεωρητικών σπουδών.


Η συγκεκριμένη δράση θα έχει 3.000 ωφελούμενους νέους πτυχιούχους έως 29 ετών. Η κατάρτιση και η πρακτική άσκηση θα γίνει σε μια σειρά από πεδία που εμφανίζουν δυναμική με βάση τα στοιχεία του μηχανισμού και φέρουν επιστημονική συνάφεια με το αντικείμενο των σπουδών τους. Χαρακτηριστικές ειδικότητες που θα ωφεληθούν θα είναι το digital marketing και η διοίκηση πολιτιστικών οργανισμών, η αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών και η συμβουλευτική τρίτης ηλικίας.



ψυχη βαθια βραβεια
εικονες για φοντο κινητο

No comments:

Post a Comment