Saturday, February 16, 2019

ενταξη της τουρκιας στην ευρωπαικη ενωση

«Ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιβεβαίωσε την ισχυρή φιλία μεταξύ της Αιγύπτου και των ΗΠΑ και εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει να αναπτύσσεται η σχέση αυτή αλλά και να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια που μπορεί να την επηρεάζουν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Σίσι.


Την Τρίτη δύο αμερικανικές πηγές που έχουν γνώση της υπόθεσης δήλωσαν στο Reuters ότι η Ουάσιγκτον αποφάσισε να παγώσει βοήθεια ύψους 95,7 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αίγυπτο και να καθυστερήσει την καταβολή ακόμη 195 εκατομμύριων δολαρίων διότι το Κάιρο δεν έχει σημειώσει προόδους στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον εκδημοκρατισμό.


https://tcanamrf.blogspot.com/2019/03/blog-post_142.html

Η Αίγυπτος είναι σημαντική εταίρος των ΗΠΑ διότι ελέγχει τη διώρυγα του Σουέζ και συνορεύει με το Ισραήλ. Λαμβάνει 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια βοήθεια ετησίως από την Ουάσιγκτον.


γλυκο με φιλαδελφεια και νουτελα

ενταξη της τουρκιας στην ευρωπαικη ενωση

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι «λυπάται για την απόφαση» της Ουάσιγκτον να παγώσει αυτά τα χρήματα, χαρακτηρίζοντάς την «λάθος κρίσης».


ενοικιασεις μονοκατοικιες σαλαμινα

Η απόφαση αντικατοπτρίζει την επιθυμία των ΗΠΑ να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με την Αίγυπτο στον τομέα της ασφάλειας, αλλά παράλληλα και την αγανάκτησή τους με τη στάση του Καΐρου αναφορικά με τις πολιτικές ελευθερίες. Συγκεκριμένα ένα νέο νομοσχέδιο που ρυθμίζει τη λειτουργία των μη κυβερνητικών οργανώσεων θεωρείται ότι εντάσσεται στο πλαίσιο των αυξανόμενων διώξεων εναντίον των αντιφρονούντων, επεσήμαναν οι αμερικανικές πηγές.


2017 04 03T161855Z 1521260018 RC1418E72BD0 RTRMADP 3 USA EGYPT


(Πηγή: REUTERS/Kevin Lamarque)



ενταξη της τουρκιας στην ευρωπαικη ενωση
https://owahjrwy.blogspot.com/2019/04/blog-post_56.html

No comments:

Post a Comment