Tuesday, March 12, 2019

αγγελικη δημητρακοπουλου λαμψη

https://qxssdfne.blogspot.com/2019/04/blog-post_78.html
μεταπτυχιακο μοναδων υγειας
αλσος συκεων
αγγελικη δημητρακοπουλου λαμψη

Σύμφωνα με τον κ. Γλέζο, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πλημμυρικά φαινόμενα με δέκα βασικούς κανόνες που είναι οι εξής:


- Αντιπλημμυρικά έργα με φράγματα ανάσχεσης στα ανάντη.


-Φράγματα στο ύψος των πλευρικών όχθων.


-Να ακυρώνονται σε μητρικό πέτρωμα.


-Τοξωτά.


-Με υπερχειλίστηρες


-Να θεμελιώνονται στο πιο στενό σημείο της κοίτης.


-Διεύρυνσης λεκάνης απορροής με υλικό από έναντι.


-Οικολογική λειτουργία.


-Ετήσια εκκαθάριση λεκάνης.


-Ειδικό ανάχωμα για να αποφεύγεται η «χύτρα του διαβόλου» στα υψηλά φράγματα.


Αφορμή, όχι το αίτιο της πλημμύρας, η βροχόπτωση


«Τρεις μέρες έβρεξε και στη Μάνδρα και σε ολόκληρη την Ελλάδα ενώ στην περιοχή της Πιερίας και Ημαθίας, έριξε υπερδιπλάσιο ποσό νερού απ΄ότι στην Μάνδρα. Βέβαια θα μου πείτε ότι στην Μάνδρα είχαμε από πίσω το όρος Πατέρας που είχε αποψιλωθεί από τις πυρκαγιές αλλά και στην Πιερία, έχουμε τον Όλυμπο. Εκεί όμως δεν θρηνήσαμε θύματα γεγονός που καταδεικνύει ότι η βροχόπτωση είναι η αφορμή ενός πλημμυρικού κινδύνου και όχι το αίτιο» εξήγησε από την πλευρά του, στο περιθώριο της ημερίδας, ο καθηγητής Μετεωρολογίας του ΑΠΘ, Θόδωρος Καρακώστας.


Τις εκτιμήσεις ότι οι πλημμύρες οφείλονταν στην κλιματική αλλαγή στηλίτευσε ο καθηγητής στο Τμήμα Δασολογίας του ΑΠθ και διευθυντής στο Εργαστήριο διευθέτησης ορεινών υδάτων Παναγιώτης Στεφανίδης.


«Πρώτη φορά άκουσα από επίσημα χείλη, από πολιτικούς, ότι η πλημμύρα στη Μάνδρα οφειλόταν στην κλιματική αλλαγή. Δεν έχει όμως καμία σχέση η κλιματική αλλαγή με τις πλημμύρες» ξεκαθάρισε ο καθηγητής. Όσο για τα λεγόμενα περί «ακραίων καιρικών φαινομένων», ο κ. Στεφανίδης, διευκρίνισε ότι τα 80 χιλιοστά νερού στη Μάνδρα δεν είναι ακραία τιμή.


« Άρα κάτι άλλο φταίει και είναι οι ανθρώπινες επεμβάσεις στα ρέματα που έχουν καταπατηθεί τα περισσότερα. Είναι αδιανόητο το 2017 να πνίγονται τόσα άτομα . Ξέρετε πόσες παράνομες κατασκευές υπήρχαν πάνω στον χείμαρρο της Αγίας Αικατερίνης;» κατέληξε ο καθηγητής.



αγγελικη δημητρακοπουλου λαμψη
https://ajvgswki.blogspot.com/2019/04/blog-post_58.html

No comments:

Post a Comment