Sunday, May 19, 2019

δυπε λεσβου

https://siydwxes.blogspot.com/2019/03/blog-post_72.html

Συγκεκριμένα, το πρώτο πρόγραμμα αφορά σε 5000 θέσεις απασχόλησης, για ανέργους άνω των 50 ετών σε μειονεκτική ή ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, με προϋπόθεση να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ για πάνω από έξι ή πάνω από 12 μήνες. Οι προσλήψεις θα γίνουν σε επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 20 ατόμων.


https://siydwxes.blogspot.com/2019/05/blog-post_134.html

Με το δεύτερο πρόγραμμα, θα προσληφθούν 10.000 άνεργοι άνω των 50 ετών σε μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 20 άτομα προσωπικό. Η προϋπόθεση είναι οι άνεργοι να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ για πάνω από τρεις μήνες.


Η σχετική πύλη του ΟΑΕΔ άνοιξε στις 10 το πρωί και μέσα στο πρώτο μισάωρο σημειώθηκε καταιγισμός αιτήσεων, από δεκάδες - όπως προαναφέρθηκε - επιχειρήσεις, «οι οποίες μπορούν να αιτούνται και περισσότερες από μια θέσεις εργασίας», όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής εργατικού δυναμικού του ΟΑΕΔ, Δημήτρης Μπουγιακλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, 104,9 FM.


Ο κ. Μπουγιακλής υπογράμμισε ότι «το πρόγραμμα δίνει έμφαση και περισσότερα κίνητρα για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων, άνω των 50 ετών, διότι αυτή η κατηγορία είναι μια ευπαθής κατηγορία που έχει απομακρυνθεί από την αγορά εργασίας» και εξήγησε ότι τις αιτήσεις υποβάλουν οι εργοδότες των επιχειρήσεων στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr.


υπολογισμος εκπαιδευτικης προυπηρεσιας

Ο γενικός διευθυντής εργατικού δυναμικού του ΟΑΕΔ, είπε ότι: «η επιδότηση αφορά σε μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος 50%, με οροφή τα 500 ευρώ» και ότι οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να μην έχουν κάνει απολύσεις το τελευταίο τρίμηνο ή δωδεκάμηνο, ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν.



δυπε λεσβου
δυπε λεσβου
νεα μηχανιωνα δωματια

No comments:

Post a Comment