κέντρο κεφαλαλγίας
Μιλώντας στο περιθώριο της εκδήλωσης η καθηγήτρια Μαρία Μουστάκα, γενική γραμματέας του Κέντρου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων του ΑΠΘ, εξήγησε πώς η χρήση μικροφυκών και κυανοβακτηρίων μπορεί να "δώσει" υψηλής ποιότητας βιομάζα από τα υγρά απόβλητα αστικών, αγροτικών και βιομηχανικών διεργασιών, η οποία βιομάζα με τη σειρά της μπορεί να αξιοποιηθεί για την παραγωγή βιοκαυσίμου.
"Στην ουσία, οι μικροοργανισμοί αυτοί προκειμένου να πολλαπλασιαστούν, καταναλώνουν διοξείδιο του άνθρακα, άζωτο και φώσφορο τα οποία περιέχουν σε υψηλές τιμές τα αστικά λύματα και έτσι τα καθαρίζουν" διευκρίνισε η κ. Μουστάκα.
"Χρησιμοποιούμε μικροοργανισμούς που μπορεί να αναπτύσσονται σε επεξεργασμένα αστικά λύματα, αλλά και μικροοργανισμούς που αναπτύσσονται σε καθαρά νερά. Αλλωστε, στη χώρα μας έχουμε την μικροβιακή ποικιλότητα που χρειαζόμαστε, τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες με μέση ετήσια θερμοκρασία πάνω από 15 βαθμούς, ηλιακή ακτινοβολία και φυσικούς πόρους για να προχωρήσουμε σε τέτοια εφαρμογή", κατέληξε η καθηγήτρια του ΑΠΘ.
Σημειώνεται, ότι το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, όπως ορίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη, είναι αφενός η μείωση κι αφετέρου η επαναχρησιμοποίηση των υγρών λυμάτων που προέρχονται από αστικές, βιομηχανικές και αγροτικές χρήσεις.
βασιλησ σκουλασ τουτο το μηνα
βασιλησ σκουλασ τουτο το μηνα
internet speed test z
https://wfmfieyy.blogspot.com/2019/03/blog-post_113.html
No comments:
Post a Comment